سرطانها يکي از دلايل اصلي مرگ و مير در کودکان و نوجوانان هستند. لوکمي ( سرطان خون ) حدود 30 درصد سرطانهاي کودکان را تشکيل ميدهد. علل بروز اين سرطان نيز همانند بسياري از سرطانهاي ديگر، اغلب ناشناخته هستند.

اخيرا يک بررسي بر روي تمام مقالات و مطالعات انجام شده ( متآناليز ) در مورد ارتباط خوردن شير مادر و بروز لوکمي در کودکان انجام شد. در اين جمعبندي، از بين 18 مقاله قابل استناد که از 1960 تا آخر 2014 منتشر شده بودند، نتايج زير بهدست آمد:
در کودکاني که 6 ماه يا بيشتر از شير مادر تغذيه کرده بودند، ريسک بروز لوکمي 19 درصد کمتر از کودکاني بود که هرگز شيرمادر نخورده يا کمتر از 6 ماه شير مادر خورده بودند.در متاآناليز ديگري بر روي 15 مطالعه که کودکاني که هرگز شيرمادر نخورده بودند را با کودکاني که هر مدتي شير مادر خورده بودند مقايسه کرده بود، 11 درصد کاهش بروز لوکمي گزارش شد.
اين مطالعه که در مجله معتبر JAMA pediatrics ژوئن 2015 به چاپ رسيده است نشان ميدهد که مصرف شير مادر براي مدتي بيش از 6 ماه با کاهش 14 الي 19 درصدي ريسک بروز لوکمي، يکي از قابلتوصيهترين راههاي کاهش ريسک بروز لوکمي کودکان است. نتايج اين مطالعه همراه با ساير فوايد شناختهشده شيرمادر ميتواند در تشويق مادران براي هديه حداقل 6 ماه بهترين برند مواد غذايي دنيا به کودکانشان موثر باشد.
لينک خبر
مطالب مرتبط:
متخصص و مرکز درمان سرطان در مشهد
شيميدرماني و راديوتراپي، تفکيک يا ادغام؟